Boken Power Button

If you're having trouble with your LattePanda, here's the place to get help.
Forum rules
    Post technical issues here.

    - Discussion tone should be kept polite and focused on facts
    - Vulgar language or flaming constitutes an instant ban
    - Please note we cannot support PM requests for help
    - Members are asked to post in English only so that posts can be well received and properly monitored
    - You can find the RMA guide [here]
    - Please check if your question has already been answered before opening a new thread. If it has not, please verify the following:


    - Have you tried a hard reset?
    - Are you using a 5V@2A+ power supply and a high quality USB cable?
    - Have you tried powering the board through the CN2 headers?
    - Have you tried a cooling solution such as a fan or heatsink?
    - Have you tried reinstalling drivers?
    - Have you tried reloading the operating system?
    - Have you tried flashing the BIOS?
    - Are you able to flash the BIOS at the hardware level?

    If you have not found a solution, post a new issue. To speed up the process please let us know:
    - Have you tried the solutions listed above?
    - What board are you using? Standard (2GB RAM/32GB eMMC) or Enhanced (4GB RAM/64GB eMMC)?
    - Have you tried any other solutions?
    - How long have you had your board for?
    - When did you first boot your board?
    - Did it work ok before the issue occurred or has the issue always been there?
    - Use images and videos to help us understand the issue where possible

    If you are seeking RMA:
    - Please open a new topic rather than hijacking someone else's thread
    - Mark RMA posts with [DEFECTIVE] + <helpful description of issue>. We can then approve/disapprove each request
    - Completed RMA cases will be marked with [CLOSED]
    You can find the RMA guide [here]

    Resolved Issues
    - If you manage to fix an issue, please share your solution for the good of the community. It could help someone else in future.
    - If an issue is resolved the thread should be marked as [RESOLVED]. We can then sticky the thread to help people in future.

    What does troubleshooting support?
    - Hardware queries
    - Hardware issues that weren’t caused by you, e.g DOA board
    - Windows 10 specific issues
    Post Reply
    User avatar
    JohnGoodwin
    Posts: 1
    Joined: Sun Apr 28, 2019 5:40 pm

    Sun Apr 28, 2019 8:49 pm

    I somehow broke the power button cap on my Alpha 864 yesterday such that i now need to use an earring to press it. I have had it since January 28. I have access to a reasonable soldering and repair station at home.Ideally, I would like to somehow get a replacement part. It is the button located next to the fan connector and sits above where SW is screen printed on the other side. I'd also like to find any work arounds or other satisfactory solutions. Here is the best picture I could take, sorry it is not very good.
    20190428_141734.jpg
    20190428_141734.jpg (1.46 MiB) Viewed 96 times

    User avatar
    ccs_hello
    Posts: 374
    Joined: Sat Oct 13, 2018 9:16 pm

    Sun Apr 28, 2019 9:03 pm

    Please check this post
    https://www.lattepanda.com/topic-f23t17086.html

    (It's the same as the tiny power button on the PCB.)

    P.S. you are currently in the wrong subforum (which is for LP classic)

    Post Reply