Another Lattepanda Car PC

A place to showcase LattePanda creations!
Post Reply
User avatar
sounder1990
Posts: 6
Joined: Fri Sep 16, 2016 6:30 am

Fri Sep 16, 2016 8:22 am

Just ordered my Lattepanda today. I'm looking to use it to replace my head unit entirely. Plans are as follows:

Connect audio out to an EQ - The EQ I'm getting has two audio inputs allowing for switching between them. I will put in an extra Aux port for the second input allowing connections to phones, mp3, etc. It also has 4 channel audio out (Door speakers, etc.) and a sub out. Controls included are a switch for the two inputs, 4 EQ knobs, volume, sub out, and a lowpass filter.

Connect EQ to 50Wx4 Amp - Nothing special... Just need power for speakers.

USB GPS unit - for Gps. (Duhh.)

Some extra usb ports.

Possibly some sort of accent lights controlled by it.

Seems to be fairly simple ideas. If anybody else has some ideas I'd love to hear about them. I'm pretty new to anything arduino too. So might need lots of help. It would be greatly appreciated. I'll try to stay up to date with everyone, but no promises. My Lattepanda should arrive by next week. Other pieces may have to wait a bit. Touch panel is out of stock at the moment so we'll see where thats gonna put me. And if anyone knows when they'll have those back in stock, please let me know.

Thanks for reading if you made it this far. I'll update soon. :)

sounder1990

User avatar
sounder1990
Posts: 6
Joined: Fri Sep 16, 2016 6:30 am

Thu Sep 22, 2016 7:15 pm

Finally got it in the mail today. 4G/64G version. It came pre-installed with Win 10. Thought I was gonna have to buy a copy for it? Guess not. At least not so far. Anyways I'll prolly be starting this project tomorrow or Saturday. Will keep yas posted. :D

User avatar
sounder1990
Posts: 6
Joined: Fri Sep 16, 2016 6:30 am

Sat Oct 15, 2016 4:58 am

Finally got my panda in the car and working for the most part. Still a few bugs to be worked out. Any suggestions would be appreciated. First, I'm getting a lot of noise through my speakers. Grounding the panda seemed to help out a lot so far. Unfortunately some static is still making it's way through.
I also just noticed that the higher the car heater is turned (speed) the less noise there is coming through everything. Weird.

Second, the speakers on the front channel work, but only when the volume is low. Once it gets much past about 1/4 volume they start cracling and cutting out like crazy. I can't imagine that could be caused by the panda though. My guess is that its due to bad ground on the amp or something like that.

Thats all I can think of at the moment. I'll probably try to get those working tomorrow. Hopefully you guys can help me out a lil bit.

User avatar
Boring
Posts: 88
Joined: Sat Apr 16, 2016 7:14 pm

Sat Oct 15, 2016 10:27 am

Did you put a filter on the input voltage? This can be a bit noise in a car

Post Reply