Alpha doesn't turn on

If you're having trouble with your LattePanda Alpha & Delta, here's the place to get help.
Forum rules
If you have not found a solution, post a new issue. To speed up the process please let us know:
- Have you tried the solutions listed above?
- What board are you using? Standard (2GB RAM/32GB eMMC) or Enhanced (4GB RAM/64GB eMMC)?
- Have you tried any other solutions?
- How long have you had your board for?
- When did you first boot your board?
- Did it work ok before the issue occurred or has the issue always been there?
- Use images and videos to help us understand the issue where possible

If you are seeking RMA:
- Please open a new topic rather than hijacking someone else's thread
- Mark RMA posts with [DEFECTIVE] + <helpful description of issue>. We can then approve/disapprove each request
- Completed RMA cases will be marked with [CLOSED]
You can find the RMA guide [here]

Resolved Issues
- If you manage to fix an issue, please share your solution for the good of the community. It could help someone else in future.
- If an issue is resolved the thread should be marked as [RESOLVED]. We can then sticky the thread to help people in future.
Post Reply
User avatar
fruvous
Posts: 6
Joined: Fri Sep 02, 2016 9:01 pm

Tue Nov 20, 2018 10:45 pm

I has been using my Alpha for a little under a week when it shut down and won't turn on any more. I unplugged it and replugged it and none of the LED (Blue and red) turn on. I'm using the provided power adapters and have removed any USB devices and SD cards from the board.

Any suggestions before I start the RMA process?

Also another problem is Canada is experiencing a postal strike at this time and there is a real possibility that it will not be returned within the 90 day window. Please advise on this as well.

User avatar
mbernal99
Posts: 11
Joined: Tue Nov 20, 2018 5:59 am

Wed Nov 21, 2018 12:03 am

I have the same problem. Just one under week and it dead on me too. I think we all got a bad batch, I've seen a couple of people post up the exact same problem. The first Lattepanda alphas didn't seem to suffer from this problem. I've people on Youtube get the pre-order first batch of Alphas and never had a problem with them.

I am also waiting on tech support to get back to me, I really want another one. Have been waiting all day for a response.

Let if you get a response soon?

Thank you,
Marco
IT Instructor

User avatar
LattePanda
Site Admin
Posts: 2717
Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

Wed Nov 21, 2018 8:37 pm

Please check this post and let's update under this thread!
Thanks.
https://www.lattepanda.com/topic-f10t17147.html
Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

User avatar
mbernal99
Posts: 11
Joined: Tue Nov 20, 2018 5:59 am

Sun Nov 25, 2018 4:39 am

Check out my YouTube video: https://youtu.be/Cd2IIhSWI7I

User avatar
tonylom
Posts: 2
Joined: Tue Dec 18, 2018 7:24 pm

Thu Dec 20, 2018 4:03 pm

My problem also. Purchased the alpha through Indiegogo. Worked fine for two weeks. Then died. Interesting to see that other people are having the same problems. After all the hype, this is very disappointing. My question is how do you contact the company for advice and for an RMA? I left a message via Indiegogo--NO RESPONSE. I left a private message on this sight and again NO RESPONSE. Has anyone else been successful in getting a response?

User avatar
LattePanda
Site Admin
Posts: 2717
Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

Wed Dec 26, 2018 3:49 am

tonylom wrote:
Thu Dec 20, 2018 4:03 pm
My problem also. Purchased the alpha through Indiegogo. Worked fine for two weeks. Then died. Interesting to see that other people are having the same problems. After all the hype, this is very disappointing. My question is how do you contact the company for advice and for an RMA? I left a message via Indiegogo--NO RESPONSE. I left a private message on this sight and again NO RESPONSE. Has anyone else been successful in getting a response?
Please check this post and let's update under this thread!
Thanks.
https://www.lattepanda.com/topic-f10t17147.html
Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

Post Reply