LattePandaAlpha+ONKYO AV receiver via DP+power pass-through

A place to talk about all the Operating Systems, Software & Hardware
Forum rules

- Posts are to be made in the relevant forum. Users are asked to read the forum descriptions before posting.

- Members should post in a way which is consistent with "normal writing". That is users should not post excessive numbers of emoticons, large, small or coloured text, etc. Similarly users should not SHOUT or use excessive punctuation (e.g. ! and ?) in topic titles or posts.

- Members should use an appropriate, descriptive subject when posting a new topic. Examples of bad subjects include; "Help me!", "I'm stuck!", "I've got an error!", etc. Examples of good subjects include; "Getting an TABLE FULL error upon login", "Cannot restore a backup".

- Members are asked to post in English only so that posts can be well received and properly monitored.

- Spam is not tolerated here under any circumstance. This includes offering hosting services (charged and free), installation services, solicitation etc. Recruiting members for your own projects (moderators, designers, professional MOD work, etc.) is not permitted and is also considered spam. Users posting spam will be warned and their post removed.

- Members should post in a way that is respectful of other users. Flaming or abusing users in any way will not be tolerated and will lead to a warning. Vulgar language and inappropriate material is not allowed and will be removed. We try to maintain a family friendly atmosphere whenever it is possible within the main subject matter of this community. Please keep this in mind when participating.

- Each user is allowed to create one account. If you would like to change your username, please contact us and, most likely, we can do it for you while you can keep all of your profile data, posts, and other content.

- If a user violates our guidelines and shows a disregard for them, our staff and our community, they run the risk of losing their account. We reserve the right to deactivate any account and to edit or remove any content without warning. These guidelines are subject to change at any time without notice.

Thank you for visiting LattePanda.com!
Post Reply
User avatar
shnurokoleso
Posts: 3
Joined: Fri Jan 22, 2021 12:38 pm

Thu Mar 25, 2021 8:43 am

Hello,

I use my Panda as a media center.
Panda Dysplay port->Dock station DELL 470-AEGY->AV receiver Onkyo TX-NR555->4K MI TV
It all works in 4K 60 FPS with all kind of supported audio formats from DTS to Atmos.
Reciever have 6 HDMI IN and 1 HDMI out ARC.
Initially this setup worked without any problems for around 2 weeks but then problems start to appear. For example when you switch receiver from Panda to TV mode then after some time switch it back to Panda it says No Signal while the Panda is on and can be accessed via RDP. And even Panda reboot doesn't make it work again. I was need to power of both Panda+Onkyo then power it back and then it start to work again with no problems. After a week more it was getting worse
Full power off-on circle I was required to repeat 2-3 times to make it work again. Also noticed that receiver power on\off caused Panda to reset. And finally one morning I found DELL 470-AEGY dead together with HDMI PC IN on the receiver side.
Ok I connected it through another Dock station like no-name Hico (which supports only 30FPS in 4K) to the next available HDMI port.
Situation repeated 1 in 1 after around 2 weeks. So I got 2 HDMI ports dead and 2 dock stations.
Then I connected Panda to Receiver HDMI-HDMI which also gives only 30FPS on 4K. And this setup works fine for around 3 weeks. No problems at all.
I have BR player and PS4 connected to the same receiver all the time and they never had any problems. Which makes me think that there is some problem with power path-through via DP
which causing HDMI to burn.
Does anyone had any symptomы like described above?
I want to use my Panda in 60K FPS 4K mode but I can't until this problem is sorted. It is possible that Panda's power supply have problem or some power circuit problem on Panda's DP port.

Best regards, Mike

Post Reply