Arduino changes from 2GB/32GB LattePanda boards?

Feel free to talk about anything and everything
Forum rules

- Posts are to be made in the relevant forum. Users are asked to read the forum descriptions before posting.

- Members should post in a way which is consistent with "normal writing". That is users should not post excessive numbers of emoticons, large, small or coloured text, etc. Similarly users should not SHOUT or use excessive punctuation (e.g. ! and ?) in topic titles or posts.

- Members should use an appropriate, descriptive subject when posting a new topic. Examples of bad subjects include; "Help me!", "I'm stuck!", "I've got an error!", etc. Examples of good subjects include; "Getting an TABLE FULL error upon login", "Cannot restore a backup".

- Members are asked to post in English only so that posts can be well received and properly monitored.

- Spam is not tolerated here under any circumstance. This includes offering hosting services (charged and free), installation services, solicitation etc. Recruiting members for your own projects (moderators, designers, professional MOD work, etc.) is not permitted and is also considered spam. Users posting spam will be warned and their post removed.

- Members should post in a way that is respectful of other users. Flaming or abusing users in any way will not be tolerated and will lead to a warning. Vulgar language and inappropriate material is not allowed and will be removed. We try to maintain a family friendly atmosphere whenever it is possible within the main subject matter of this community. Please keep this in mind when participating.

- Each user is allowed to create one account. If you would like to change your username, please contact us and, most likely, we can do it for you while you can keep all of your profile data, posts, and other content.

- If a user violates our guidelines and shows a disregard for them, our staff and our community, they run the risk of losing their account. We reserve the right to deactivate any account and to edit or remove any content without warning. These guidelines are subject to change at any time without notice.

Thank you for visiting LattePanda.com!
Post Reply
User avatar
Tempest8008
Posts: 25
Joined: Tue Sep 12, 2017 3:42 pm

Fri Dec 13, 2019 6:59 pm

We have some boards that are a couple of years old.
We have some brand new boards too.

Both are the 2GB/32GB versions with no pre-installed Windows.

We're noticing differences in how the Arduino is dealing with pinouts. On the older version it's working as expected, where we're using a line as an ignition sense. It goes high, it goes low.

On the newer board however that line stays high all of time .

These are straight out of the box.
They're imaged with Win10 LTSB.
Our software (which hasn't changed) pushes a wake-up at 1200 baud to the Arduino, then passes commands to activate a bank of LEDs.
Pretty straightforward stuff.

Does anyone know if there have been any differences in chipsets or default sketches on the Arduino Leonardo's on the 2GB/32GB versions of the LattePanda in the last couple of years?

Any assistance would be appreciated.

Thanks,

User avatar
calpin
Site Admin
Posts: 29
Joined: Fri Apr 15, 2016 9:21 am

Mon Dec 16, 2019 9:22 am

Hi
The arduino haven't been change in chipset or firmware ever.
It's arduino leonardo firmware with standard firmata sketches.
Can you tell me what problem you met ? can you give a detailed description?
That will help to find the problem

User avatar
Tempest8008
Posts: 25
Joined: Tue Sep 12, 2017 3:42 pm

Mon Dec 16, 2019 2:45 pm

Here are the details from our electrical engineer:

We received 32 Latte Panda 2GB/32GB from Mouser. The serial number stickers are all dated 2019.04.27.
Every single board we’ve tested so far, Arduino pin D7 has been unable to output a high signal.

We’ve tested a fresh out the box Panda with a very simple Arduino sketch; in setup we set pinMode(7, OUTPUT) and then in main loop toggle between HIGH/LOW holding each value for 2500ms. With nothing but a DC voltmeter between ground and pin D7 the HIGH output only ever reaches ~0.83V.

We've seen this behaviour on 6 boards so far and have spent days investigating how the pins may have been damaged here, but have been unable to. And the problem is with every board.
We've also tried using an old batch of boards as a reference; those do not have the problem.
So we decided to take a fresh Latte Panda from the new batch, which has never been powered on before, but the problem is immediate. This unit was untouched, in the box.

We're using an iPad power supply (as recommended).
We have nothing connected to any other Arduino pins.
We're using an HDMI monitor, USB KB & mouse and they are the only peripherals connected.

We're measuring 4.85V on the Arduino header 5V pins (eg 23 to 24).

User avatar
calpin
Site Admin
Posts: 29
Joined: Fri Apr 15, 2016 9:21 am

Mon Dec 23, 2019 3:17 am

Hi there
I think it will be better if you can email techsupport@lattepanda.com for this problem also.
According to your description,I think it might cause by the components problem.
But it should be tested before come to conclusion.

User avatar
LattePanda
Site Admin
Posts: 2570
Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

Mon Dec 23, 2019 3:23 am

Hi Tempest8008
Thanks for your feedback.
Please feel free to contact our tech support techsupport@lattepanda.com ,we will give further support for the question timely.
Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

Post Reply