Realsense D400 depth cameras

userHead bmegli 2019-01-12 23:44:23 2394 Views0 Replies
I confirm that it works.

Tested with:
- LattePanda Alpha
- Ubuntu 18.04.01 LTS
- 12V power supply (LiPo + 12V step up converter)
- Realsense D435

The camera is sometimes detected as USB 2.0 device, sometimes as USB 3.0 device.

The USB 2.0:

Code: Select all

[ 1057.752370] usb 1-3: new high-speed USB device number 10 using xhci_hcd [ 1057.901387] usb 1-3: New USB device found, idVendor=8086, idProduct=0b07 [ 1057.901389] usb 1-3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0 [ 1057.901391] usb 1-3: Product: Intel(R) RealSense(TM) Depth Camera 435 [ 1057.901392] usb 1-3: Manufacturer: Intel(R) RealSense(TM) Depth Camera 435 [ 1057.902401] uvcvideo: Found UVC 1.50 device Intel(R) RealSense(TM) Depth Camera 435 (8086:0b07) The USB 3.0:

Code: Select all

[ 1103.513008] usb 2-3: new SuperSpeed USB device number 7 using xhci_hcd [ 1103.533859] usb 2-3: New USB device found, idVendor=8086, idProduct=0b07 [ 1103.533867] usb 2-3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3 [ 1103.533873] usb 2-3: Product: Intel(R) RealSense(TM) Depth Camera 435 [ 1103.533878] usb 2-3: Manufacturer: Intel(R) RealSense(TM) Depth Camera 435 FWIW - during my tests it was always recognized as USB 3.0 in the left USB port, almost always as USB 2.0 in the middle USB port and varied in the right USB port, maybe just luck, around 15 tries.

FWIW - In the realsense-viewer the depth streaming works, RGB streaming works. In the midlle USB port I had a lot of errors in one trial (incomplete frames, around 100 in minute) but worked nonetheless, I am not sure if it is repeatable. Seemed to work stable in the left USB port (around 5 minutes streaming).