Wifi Stop to Work after USB 3.0 On

If you're having trouble with your LattePanda, here's the place to get help.
Forum rules
    Post technical issues here.

    - Discussion tone should be kept polite and focused on facts
    - Vulgar language or flaming constitutes an instant ban
    - Please note we cannot support PM requests for help
    - Members are asked to post in English only so that posts can be well received and properly monitored
    - You can find the RMA guide [here]
    - Please check if your question has already been answered before opening a new thread. If it has not, please verify the following:


    - Have you tried a hard reset?
    - Are you using a 5V@2A+ power supply and a high quality USB cable?
    - Have you tried powering the board through the CN2 headers?
    - Have you tried a cooling solution such as a fan or heatsink?
    - Have you tried reinstalling drivers?
    - Have you tried reloading the operating system?
    - Have you tried flashing the BIOS?
    - Are you able to flash the BIOS at the hardware level?

    If you have not found a solution, post a new issue. To speed up the process please let us know:
    - Have you tried the solutions listed above?
    - What board are you using? Standard (2GB RAM/32GB eMMC) or Enhanced (4GB RAM/64GB eMMC)?
    - Have you tried any other solutions?
    - How long have you had your board for?
    - When did you first boot your board?
    - Did it work ok before the issue occurred or has the issue always been there?
    - Use images and videos to help us understand the issue where possible

    If you are seeking RMA:
    - Please open a new topic rather than hijacking someone else's thread
    - Mark RMA posts with [DEFECTIVE] + <helpful description of issue>. We can then approve/disapprove each request
    - Completed RMA cases will be marked with [CLOSED]
    You can find the RMA guide [here]

    Resolved Issues
    - If you manage to fix an issue, please share your solution for the good of the community. It could help someone else in future.
    - If an issue is resolved the thread should be marked as [RESOLVED]. We can then sticky the thread to help people in future.

    What does troubleshooting support?
    - Hardware queries
    - Hardware issues that weren’t caused by you, e.g DOA board
    - Windows 10 specific issues
    Post Reply
    User avatar
    rsistema
    Posts: 3
    Joined: Mon Feb 04, 2019 9:44 pm

    Wed May 15, 2019 6:04 pm

    Hello guys,

    I think its my second topic here. My lattepanda is the last version (CR200 4GB), Windows 10 64x and never had this kind of problem in any computer.

    The wifi network works normally, until I turn my external drive on, after this the lattepanda stops to navigate and stay the yellow exclamation on Wifi. Can please someone help me?
    Attachments
    fdgdfgd.png
    lattepanda fail connection after usb 3.0 on
    fdgdfgd.png (36.7 KiB) Viewed 292 times

    User avatar
    ccs_hello
    Posts: 412
    Joined: Sat Oct 13, 2018 9:16 pm

    Wed May 15, 2019 8:39 pm

    This is a well known issue for the industry:
    WiFi 2.4GHz and USB3 super speed have mutual interference in between each other.
    Common strategy is to either
    - use WiFi 5 GHz band,
    - move the WiFi antenna and USB3 port as far as possible, or
    - use a high-quality USB3 shielded cable or USB3 extension cable to separate the USB3 leaked signal from WiFi signal source (its antenna)

    Unfortunately It is what it is. WiFi folks and USB org obviously were doing their own things in their own little universe.

    User avatar
    rsistema
    Posts: 3
    Joined: Mon Feb 04, 2019 9:44 pm

    Thu May 16, 2019 2:13 am

    ccs_hello wrote:
    Wed May 15, 2019 8:39 pm
    This is a well known issue for the industry:
    WiFi 2.4GHz and USB3 super speed have mutual interference in between each other.
    Common strategy is to either
    - use WiFi 5 GHz band,
    - move the WiFi antenna and USB3 port as far as possible, or
    - use a high-quality USB3 shielded cable or USB3 extension cable to separate the USB3 leaked signal from WiFi signal source (its antenna)

    Unfortunately It is what it is. WiFi folks and USB org obviously were doing their own things in their own little universe.

    Thank you for your answer.

    I never had this problem before, I'm using the USB3.0 but I even use 50% of the power of USB 3.0. Unfortunately the first version of lattepanda doesnt have 5.0Ghz, I'm using the "default" case, so its impossible to let them far each other. But thank you, I never had or read about this problem, Tried to search something but couldn't find anything in special.

    PS: When I put my flash drive 3.0 it doesn't happen, just with the SATA Case, so sad.

    User avatar
    ccs_hello
    Posts: 412
    Joined: Sat Oct 13, 2018 9:16 pm

    Thu May 16, 2019 2:22 am

    Metallic shield helps quite a bit.
    It's a form of shielding the RFI (Radio Frequency Interference) problem.

    Post Reply