[DEFECTIVE] - Latte Delta booted then suddenly fried

If you're having trouble with your LattePanda, here's the place to get help.
Forum rules
    Post technical issues here.

    - Discussion tone should be kept polite and focused on facts
    - Vulgar language or flaming constitutes an instant ban
    - Please note we cannot support PM requests for help
    - Members are asked to post in English only so that posts can be well received and properly monitored
    - You can find the RMA guide [here]
    - Please check if your question has already been answered before opening a new thread. If it has not, please verify the following:


    - Have you tried a hard reset?
    - Are you using a 5V@2A+ power supply and a high quality USB cable?
    - Have you tried powering the board through the CN2 headers?
    - Have you tried a cooling solution such as a fan or heatsink?
    - Have you tried reinstalling drivers?
    - Have you tried reloading the operating system?
    - Have you tried flashing the BIOS?
    - Are you able to flash the BIOS at the hardware level?

    If you have not found a solution, post a new issue. To speed up the process please let us know:
    - Have you tried the solutions listed above?
    - What board are you using? Standard (2GB RAM/32GB eMMC) or Enhanced (4GB RAM/64GB eMMC)?
    - Have you tried any other solutions?
    - How long have you had your board for?
    - When did you first boot your board?
    - Did it work ok before the issue occurred or has the issue always been there?
    - Use images and videos to help us understand the issue where possible

    If you are seeking RMA:
    - Please open a new topic rather than hijacking someone else's thread
    - Mark RMA posts with [DEFECTIVE] + <helpful description of issue>. We can then approve/disapprove each request
    - Completed RMA cases will be marked with [CLOSED]
    You can find the RMA guide [here]

    Resolved Issues
    - If you manage to fix an issue, please share your solution for the good of the community. It could help someone else in future.
    - If an issue is resolved the thread should be marked as [RESOLVED]. We can then sticky the thread to help people in future.

    What does troubleshooting support?
    - Hardware queries
    - Hardware issues that weren’t caused by you, e.g DOA board
    - Windows 10 specific issues
    Post Reply
    User avatar
    Julien55
    Posts: 2
    Joined: Thu Jun 17, 2021 8:58 am

    Thu Jun 17, 2021 9:13 am

    Hi,

    [UPDATE 2] SOLUTION. I put this in front because it will avoid everyone to read this below. I FOUND THE ISSUE, the external PSU fried. I plugged in Latte through JST it works fine. So now I just need to RMA the PSU. Please let me know if I need to send the old one first or just request a new, and to DFROBOT or LattePanda direct. I guess DFROBOT but there is a procedure explained for RMA here too, so not sure which to follow.

    I got my Latte Delta about a month ago and finally had time to open it and test it

    I mounted the plastic posts so it would not rest on the table unprotected. I plugged in the power supply, and HDMI cable to a screen.
    I booted it, saw the logo, then I had a call. During the call, this happened at the same time:

    - Latte or power supply made a "snap" noise and I smelt burnt electronics
    - Power mains trip switch was triggered so power went out

    Observations:

    Seems like a short, nothing turns on. I do not know if this is the power supply or the LATTE. I spent some time examining SMD components on the LATTE, I see absolutely NO damage on each side. I do hope this is the PSU.

    I plugged in afterwards the PSU, to try to boot again, and I had a small tingle while touching the USB-C, I am guessing this was the DC voltage, this was definitely not AC 230V :)
    So something is wrong.


    I already emailed DFROBOT, saying pretty much that. I do not know to who I should do the RMA with honestly.
    Screenshot_2021-06-17-10-45-23-680_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-06-17-10-45-23-680_com.google.android.apps.photos.jpg (248.29 KiB) Viewed 271 times
    Screenshot_2021-06-17-10-45-18-300_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-06-17-10-45-18-300_com.google.android.apps.photos.jpg (450.69 KiB) Viewed 271 times
    Screenshot_2021-06-17-10-45-13-831_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-06-17-10-45-13-831_com.google.android.apps.photos.jpg (311.35 KiB) Viewed 271 times

    User avatar
    LattePanda
    Site Admin
    Posts: 2768
    Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

    Fri Jun 18, 2021 6:02 am

    Hi sir, can you see any damage on your LattePanda? Pls contact our techsupport@lattepanda.com for help.
    Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

    Post Reply