Windows 10 Not activated

If you're having trouble with your LattePanda, here's the place to get help.
Forum rules
    Post technical issues here.

    - Discussion tone should be kept polite and focused on facts
    - Vulgar language or flaming constitutes an instant ban
    - Please note we cannot support PM requests for help
    - Members are asked to post in English only so that posts can be well received and properly monitored
    - You can find the RMA guide [here]
    - Please check if your question has already been answered before opening a new thread. If it has not, please verify the following:


    - Have you tried a hard reset?
    - Are you using a 5V@2A+ power supply and a high quality USB cable?
    - Have you tried powering the board through the CN2 headers?
    - Have you tried a cooling solution such as a fan or heatsink?
    - Have you tried reinstalling drivers?
    - Have you tried reloading the operating system?
    - Have you tried flashing the BIOS?
    - Are you able to flash the BIOS at the hardware level?

    If you have not found a solution, post a new issue. To speed up the process please let us know:
    - Have you tried the solutions listed above?
    - What board are you using? Standard (2GB RAM/32GB eMMC) or Enhanced (4GB RAM/64GB eMMC)?
    - Have you tried any other solutions?
    - How long have you had your board for?
    - When did you first boot your board?
    - Did it work ok before the issue occurred or has the issue always been there?
    - Use images and videos to help us understand the issue where possible

    If you are seeking RMA:
    - Please open a new topic rather than hijacking someone else's thread
    - Mark RMA posts with [DEFECTIVE] + <helpful description of issue>. We can then approve/disapprove each request
    - Completed RMA cases will be marked with [CLOSED]
    You can find the RMA guide [here]

    Resolved Issues
    - If you manage to fix an issue, please share your solution for the good of the community. It could help someone else in future.
    - If an issue is resolved the thread should be marked as [RESOLVED]. We can then sticky the thread to help people in future.

    What does troubleshooting support?
    - Hardware queries
    - Hardware issues that weren’t caused by you, e.g DOA board
    - Windows 10 specific issues
    Post Reply
    User avatar
    themastermonk
    Posts: 1
    Joined: Sat Sep 03, 2016 6:51 am

    Sat Sep 03, 2016 7:22 am

    Just got my LattePanda, really cool device I was in the process of running updates and was informed that windows was not activated so I tried to activate it but got the 0xC004C003 error which is the key has been black-listed. I tried re-flashing with the latest flash file from the guide but I'm still getting the same error after it went through the flashing process.

    I have the 4gb 64gb LattePanda and any help with this would be great.

    User avatar
    LattePanda
    Site Admin
    Posts: 2577
    Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

    Mon Sep 05, 2016 4:12 am

    themastermonk wrote:Just got my LattePanda, really cool device I was in the process of running updates and was informed that windows was not activated so I tried to activate it but got the 0xC004C003 error which is the key has been black-listed. I tried re-flashing with the latest flash file from the guide but I'm still getting the same error after it went through the flashing process.

    I have the 4gb 64gb LattePanda and any help with this would be great.
    its hard to comment on this issue as i have not encountered it before.
    can you verify that you purchsed the LP with a key?
    the activation key is stored in the bios chip and should check with microsoft on the initial boot.

    these might help
    https://support.microsoft.com/en-us/hel ... ion-errors
    https://www.reddit.com/r/Windows10/comm ... le/ctnfegl

    please let me know how you get on.
    Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

    User avatar
    Phelan58
    Posts: 1
    Joined: Sat Sep 17, 2016 8:24 pm

    Sat Sep 17, 2016 8:39 pm

    I am having the same issue with my LattePanda.

    I have the DFR0419 LattePanda Enhanced.

    When I try to activate Windows 10 I get:

    "The product key used on this PC didn't work with this edition of Windows. You might need to get in touch with the store or company you bought Windows from, enter a different product key, or go to the Store to buy genuine Windows. Error code: 0xc004C003"

    I'm looking for help on this issue.

    User avatar
    Aft3rburn
    Posts: 48
    Joined: Thu Aug 25, 2016 3:05 pm

    Sun Sep 18, 2016 1:37 am

    The 0419 is just for the LP, no windows 10 license. for the 64GB version of LP, you'll need to acquire a license on your own. LattePanda Dev's have stated that including a 64-bit Windows10 license for the 64GB LP would drive the cost up more.

    I was about to install my own license of Windows10 on my LP when it wouldn't POST

    User avatar
    LattePanda
    Site Admin
    Posts: 2577
    Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

    Tue Sep 20, 2016 5:49 am

    Aft3rburn wrote:I was about to install my own license of Windows10 on my LP when it wouldn't POST.. Having to wait until the 19th to contact the folks at LP
    what do you mean by "POST"?

    @Phelan58 i can verify this, if purchased without a key from the website you will need to provide you own. is this the case?
    perhaps this link might be useful: http://www.tomshardware.com/forum/id-27 ... 4c003.html
    Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

    User avatar
    Aft3rburn
    Posts: 48
    Joined: Thu Aug 25, 2016 3:05 pm

    Tue Sep 20, 2016 4:15 pm

    Hello LattePanda,

    POST= Power On Self Test. On most PC's, they display some sort of diagnosis information, or a company logo when the power is switched on.

    User avatar
    LattePanda
    Site Admin
    Posts: 2577
    Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

    Wed Sep 21, 2016 7:23 am

    Aft3rburn wrote:Hello LattePanda,

    POST= Power On Self Test. On most PC's, they display some sort of diagnosis information, or a company logo when the power is switched on.
    got you. FYI you can turn off quiet boot in the bios settings to get POST info
    Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

    User avatar
    Eric Kazer
    Posts: 9
    Joined: Tue Sep 20, 2016 1:08 am

    Sun Sep 25, 2016 5:58 pm

    You can use a product key associated with your Microsoft Live account. Be sure the you are logged in to Windows as your user log in. Try your key. Or you can try a key associated from previous installations of Windows as long as you are logged in with MS account. This could be why it won't work. Microsoft needs to associate with a person's account.

    Sighn Out, Log in with MS account. Hope that works.

    User avatar
    LattePanda
    Site Admin
    Posts: 2577
    Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

    Wed Mar 29, 2017 9:21 am

    Thanks for the feedback
    Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

    Post Reply