[Open] LattePanda Alpha Not Booting

If you're having trouble with your LattePanda Alpha & Delta, here's the place to get help.
Forum rules
If you have not found a solution, post a new issue. To speed up the process please let us know:
- Have you tried the solutions listed above?
- What board are you using? Standard (2GB RAM/32GB eMMC) or Enhanced (4GB RAM/64GB eMMC)?
- Have you tried any other solutions?
- How long have you had your board for?
- When did you first boot your board?
- Did it work ok before the issue occurred or has the issue always been there?
- Use images and videos to help us understand the issue where possible

If you are seeking RMA:
- Please open a new topic rather than hijacking someone else's thread
- Mark RMA posts with [DEFECTIVE] + <helpful description of issue>. We can then approve/disapprove each request
- Completed RMA cases will be marked with [CLOSED]
You can find the RMA guide [here]

Resolved Issues
- If you manage to fix an issue, please share your solution for the good of the community. It could help someone else in future.
- If an issue is resolved the thread should be marked as [RESOLVED]. We can then sticky the thread to help people in future.
User avatar
anlumo
Posts: 8
Joined: Sun Nov 11, 2018 12:15 am

Wed Dec 19, 2018 9:58 pm

I contacted you on Dec 6 about this and still haven't received any response. Is there some update to this?

User avatar
rubensen
Posts: 5
Joined: Wed Dec 19, 2018 2:27 pm

Thu Dec 20, 2018 10:09 am

I am also having this issue...my LP alpha 800 can be turned on but when I hold the power button for 3 seconds to boot up the board seems to freeze instantly since I dont get any keyboard o hdmi input/output and i need to hold the power button for 10 seconds (even more...) to force a shutdown. So the board is useless at this point...

User avatar
LattePanda
Site Admin
Posts: 2626
Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

Wed Dec 26, 2018 3:47 am

rubensen wrote:
Thu Dec 20, 2018 10:09 am
I am also having this issue...my LP alpha 800 can be turned on but when I hold the power button for 3 seconds to boot up the board seems to freeze instantly since I dont get any keyboard o hdmi input/output and i need to hold the power button for 10 seconds (even more...) to force a shutdown. So the board is useless at this point...
Dear friend, please make sure that you've installed the operation system on a M.2 storage to run the OS on Alpha 800, coz the Alpha 800 comes without the onboard storage. Means an external memory is necessary.
Look forward to your feedback.
Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

User avatar
rubensen
Posts: 5
Joined: Wed Dec 19, 2018 2:27 pm

Thu Dec 27, 2018 12:22 am

LattePanda wrote:
Wed Dec 26, 2018 3:47 am
rubensen wrote:
Thu Dec 20, 2018 10:09 am
I am also having this issue...my LP alpha 800 can be turned on but when I hold the power button for 3 seconds to boot up the board seems to freeze instantly since I dont get any keyboard o hdmi input/output and i need to hold the power button for 10 seconds (even more...) to force a shutdown. So the board is useless at this point...
Dear friend, please make sure that you've installed the operation system on a M.2 storage to run the OS on Alpha 800, coz the Alpha 800 comes without the onboard storage. Means an external memory is necessary.
Look forward to your feedback.
I already plugged M2 NVMe storage and installed a OS on it. I have been using the LP 800 for about one week before it stopped working all peripherals...what to do now?

User avatar
aluqard
Posts: 4
Joined: Thu Nov 08, 2018 12:12 am

Fri Dec 28, 2018 1:40 am

Hello.
I sent my LP alpha to lattepanda team for RMA.
I want to know the status.

User avatar
MoonDragn
Posts: 2
Joined: Sun Dec 30, 2018 5:06 am

Sun Dec 30, 2018 7:27 am

My LattePanda Alpha was not working when I first plugged it in, the LED lights did not come on. I knew the power supply was fine because it worked for my phone so I tried what was suggested and took out the battery. After waiting 10 mins I put the battery in and finally it worked. However the touch screen refused to work. So I fiddled around with it some more and tried the escape key thing during bootup and did a save and exit. After that the touch screen finally worked. After looking around to check if other things worked I shut down from windows and then unplugged the power.

Later when I went to plug it in again, it is back to the original no LED. I have to repeat taking out the battery again to get it to work again. Please help!

User avatar
LattePanda
Site Admin
Posts: 2626
Joined: Wed Jan 20, 2016 9:09 am

Mon Jan 07, 2019 11:40 am

Dear MoonDragn,
Please check this link to see if it works for u. And if not, please contact with techsupport team to ask advice! Thanks!
https://www.lattepanda.com/topic-f20t16 ... l?start=14
Enjoy Tinkering with LattePanda ! :lol:

User avatar
ezremek
Posts: 7
Joined: Mon Mar 13, 2017 12:10 pm

Mon Jan 14, 2019 10:34 am

Hi,
I have the same pprobelem with, usb c connector as described here. if I plug it in to the original LTP power adapter no led lights at all. sane situation with USB-C hub with power delivery. If a connect it to 12 v DC-in connector it boot up but sometimes it shuts down without any reason. The dfrobot 7" touch screen is not working with it afther the lattepanda logo it turns of but the system is still runing.... With an external Eizo cs230 it is working. If I plug in the LTP USB-C power adapter while the system is running with 12v DC-in the LTP boar shuts down.
I cant use my LTP with these faults it is totally useless.
I contacted the tech team but no answer.
best,
k

User avatar
fruvous
Posts: 6
Joined: Fri Sep 02, 2016 9:01 pm

Thu Mar 28, 2019 9:54 pm

My warranty replace LP Alpha has died the same way. Even though the board is plugged in, none of the lights light up any more.

User avatar
DVS_Dee
Posts: 10
Joined: Mon Apr 25, 2016 8:14 pm

Sun Apr 14, 2019 8:30 pm

I have the same issue as mentioned here and opened the following post regarding it but have still not had a reply
https://www.lattepanda.com/topic-f20t20086.html

Please can someone from LattePanda get back to me ASAP as I cannot use my LattePanda Alpha at all.

Post Reply